vineri, 25 martie 2011

Fajitas

Originea acestui fel de mancare se afla in Mexic, dar a fost adoptat de texani si a devenit un preparat Tex-Mex. Usor de facut si delicios...

Ingrediente:
  • 800g piept de pui
  • 6 ardei colorati (rosii, verzi, galbeni)
  • 2 cepe
  • guacamole (sos de avocado pe care putem sa-l facem noi separat sau sa-l cumparam - am gasit la carrefour)
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de oregano, 1 lingurita boia dulce de ardei, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita scortisoara
1. carnea se taie bucatele mici si se amesteca cu sosul format din zeama de lamaie si toate condimentele (se tine la rece 30 minute)


2. se taie feliute ceapa si ardeii


3. carnea se prajeste in putin ulei, dupa care se adauga ceapa si ulterior ardeii si se calesc impreuna pana devin moi

4. amestecul se pune pe tortillas (eu am folosit cu succes lipii), peste care se pune guacamole si smantana si se servesc imediat, pentru ca smantana si guacamole sa ramana reci, iar puiul si legumele calde.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu