luni, 13 mai 2013

Moutabal - Baba ghanoush - salata de vinete cu pasta de susan si iaurt

Exista multe variante de retete de "moutabal" sau "baba ghanoush". Unii bucatari adauga patrunjel sau coriandru, in timp ce altii adauga iaurt sau suc de lamaie.
Pentru mine reteta este o varianta mult mai usoara a salatei noastre de vinete cu maioneza, la fel de gustoasa.

Ingrediente


  • 2-3 vinete coapte 
  • 2-3 linguri de tahini (pasta de susan - se gaseste la Mega Image, Carrefour sau Real)
  • sucul de la 1-2 lamai
  • 2-3 linguri de iaurt 
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi zdrobit (dupa preferinta, usturoiul poate lipsi din salata)
  • sare si piper
  • ulei de masline
Se prepara astfel:

  1. vinetele se coc la cuptor, pe gratar - dupa preferinta, apoi se curata, se lasa la scurs si se toaca fin
  2. intr-un bol se amesteca energic tahini cu sucul de lamaie - initial amestecul se va intari, apoi se va transforma intr-o pasta moale. In cazul in care nu se inmoaie, mai adaugati putin suc de lamaie
  3. peste amestec se pune iaurtul, apoi vinetele tocate 
  4. se adauga patrunjelul si usturoiul, apoi asezonati cu sare si piper negru
  5. stropiti cu putin ulei de masline deasupra pentru a ii pastra prospetimea
Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu