marți, 21 decembrie 2010

Trufe

Reteta asta o am dintr-o cartea minunata de dulciuri cu ciocolata a sora-mii. Nu m-am putut abtine si am adaugat de la mine partea cu alunele de padure. Asadar se poate face si fara alune, dar sunt mult mai bune asa :).

Ingrediente

  • 200 g ciocolata menaj (50 % cacao)
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta rom
  • 30 g migdale macinate
  • alune de padure decojite
  • cacao
1. Topim ciocolata bain-marie (in baie de apa calda).

2. Luam ciocolata de pe foc si adaugam untul lasat la temperatura camerei. Se adauga apoi frisca lichida nebatuta, esenta si migdalele macinate. Se amesteca bine si se da la frigider pana se intareste(1-2 h)

3. Se ia o lingurita din amestec si o aluna de padure si se formeaza o mingiuta.


4. Se aseaza pe o tava cu hartie pergament si se dau la frigider 1 h. Dupa aceea le tavalim prin cacao.

2 comentarii: