Urmatoarea reteta e ceva mai greu de facut. E un desert traditional unguresc ce se face mai ales de Paste sau Craciun. Am sa incerc sa explic cat de bine pot. Oricum daca urmati cu atentie pasii nu aveti cum sa dati gres.
Ingrediente
ALUAT
- 250 ml apa calduta
- 16 grame de drojdie uscata (50 g drojdie prospata)
- 115 g unt
- 3 oua mari la temp. camerei
- 1 lingurita sare
- 500 g faina
- 120 ml lapte
- 50 g zahar pudra
- 250 g seminte mac
- 60 g stafide
- 1 lingura zeama lamaie
- 5 linguri miere
- 85 g zahar pudra
- 2 linguri unt
- 2-3 linguri zeama lamaie
- 1 ou batut cu 4 linguri apa
- 50 g alune de padure
- 200 g ciocolata alba
- dizolvam drojdia in apa calduta
- adaugam pe rand untul topit, zaharul, ouale si sarea
- faina se incorporeaza treptat
- in final aluatul trebuie sa fie elastic, dar nu lipicios
- se lasa la crescut langa o sursa de caldura 2 h
2.UMPLUTURA
- laptele si zaharul se fierb
- se adauga macul si se mai amesteca cateva minute, apoi se ia de pe foc
- la sfarsit adaugam mierea, stafidele si zeama de lamaie
- se raceste bine inainte de folosire
3. Incalzim cuptorul.
Coca se imparte in 2. Din fiecare intindem cate o foaie de 30x35 cm.
Se unge cu umplutura ( margine de 4 cm)
Se ruleaza. Le asezam cu grija in forme si le mai lasam la crescut 1 h.
Dupa ce au crescut le ungem cu oul batut cu putina apa si le bagam in cuptor 30 min la foc mediu.
4. GLAZURA DE LAMAIE
- se bate untul
- se adauga treptat zaharul pudra si zeama de lamaie
- se pune la foc mic si se amesteca pana se dizolva
- se foloseste dupa ce ruladele sunt reci
5. Dupa ce le-am insiropat cu glazura de lamaie aranjam pe rulade cateva alune de padure.
Topim ciocolata alba la bain marie si o turnam peste ruladele cu alune.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu