Cand vrei sa tai o bucata din acesta prajitura, ciocolata se scurge din interior ca lava topita...
Aceasta minunata prajiturica se pare ca a aparut pe fata Pamantului dintr-o greseala a unui bucatar sef newyorkez care a scos un chec de ciocolata din cuptor, inainte de a se fi copt.
Se intampla in 1987...
Ingrediente:
- 450g ciocolata amaruie cu procent ridicat de cacao (am folosit 5 tablete de cioco de 90gr)
- 200g unt
- 150g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 oua intregi si 2 galbenusuri
- 100g faina
- 2 linguri cacao
- sare (un varf de cutit)
Mod de preparare
1. ciocolata cu untul se topesc in bain marie (se pune apa intr-o oala, se aseaza in ea o alta oala cu diametrul mai mic - ideal ar fi sa nu curga apa din prima :) - in oala de deasupra se pune cioco si untul si se amesteca pana la omogenizare - in tot acest timp focul de la aragaz e dat la minim)
2. ouale (si cele intregi si galbenusurile), zaharul si zaharul vanilat se bat cu mixerul la viteza mare 6-7 minute pana ce amestecul se ingroasa putin si isi deschide culoarea.
3. in amestec se adauga putin cate putin din ciocolata topita, amestecand continuu cu o lingura de lemn
4. se presara si faina, cacaua si sarea - se amesteca pana la omogenizare
5. in tavite de briose se aseaza hartie de copt briosele si se toarna compozitie in ele sa fie pline aproximativ 3/4 - in lipsa de tavite, se pot pune 2 hartii de copt briose una in alta si se aseaza in orice tava obisnuita - toate se tin la frigider 30 de minute
6. se incalzeste cuptorul inainte, apoi se coc la foc mediu 10 min - nu mai mult ca se coace ''lava''
Pofta buna!!!
Asta e una dintre prajiturilemele preferate!Cel mai mult imi place cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!Ma bucur ca avem pasiuni comune!te-am trecut la blogroll!te pup
RăspundețiȘtergereSuper reteta,o caut de multa vreme,cu siguranta am sa o fac,am ajuns din intamplare in bucataria ta,si am sa mai vin cu mult drag.O zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereMultumim! Te mai asteptam :)
RăspundețiȘtergere