Sor'mea ne-a dat gata cu un tiramisu in weekend.Prin urmare i-au ramas 8 albusuri. Si cum nu se arunca nimic in vreme de criza m-am gandit sa fac bezele. Usor de facut si delicioase.
Ingrediente:
M-am adaptat la ce aveam, deoarece in reteta originala se folosesc 5 albusuri si 250 g zahar. Bineinteles ca am dat o tava tribut , pe care si-a copt-o singura :).
1.Se bat albusurile bine bine pana se formeaza o spuma. Marele secret : ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
2. Intr-o tava se aseaza hartia de copt si se rastoarna tot zaharul. Incingem putin cuptorul si bagam tava 5 min. Mare atentie ca zaharul nu trebuie sa se topeasca, ci trebuie sa se incalzeasca.
3. Scoatem zaharul din cuptor si incepem sa il incorporam in compozitie putin cate putin, in timp ce amestecam. De la inceput pana la sfarsit trebuie sa folosim mixerul la viteza maxima. Compozitia e gata atunci cand se intareste foarte tare si nu cade dupa mixer. Pregatim si punga de ornat.
4. Introducem compozitia cu o lingura in punga. Intr-o tava cu hartie de copt incepem sa modelam bezele.
5. Incingem cuptorul si le coacem LA CEL MAI MIC FOC cu usa intredeschisa timp de 1h si 30 min.
Inainte de a le devora trebuiesc lasate sa se raceasca :). Dupa ce se racesc se si intaresc si se scot foarte usor din tava.
Ingrediente:
- 8 albusuri
- 400 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
M-am adaptat la ce aveam, deoarece in reteta originala se folosesc 5 albusuri si 250 g zahar. Bineinteles ca am dat o tava tribut , pe care si-a copt-o singura :).
1.Se bat albusurile bine bine pana se formeaza o spuma. Marele secret : ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
2. Intr-o tava se aseaza hartia de copt si se rastoarna tot zaharul. Incingem putin cuptorul si bagam tava 5 min. Mare atentie ca zaharul nu trebuie sa se topeasca, ci trebuie sa se incalzeasca.
3. Scoatem zaharul din cuptor si incepem sa il incorporam in compozitie putin cate putin, in timp ce amestecam. De la inceput pana la sfarsit trebuie sa folosim mixerul la viteza maxima. Compozitia e gata atunci cand se intareste foarte tare si nu cade dupa mixer. Pregatim si punga de ornat.
4. Introducem compozitia cu o lingura in punga. Intr-o tava cu hartie de copt incepem sa modelam bezele.
5. Incingem cuptorul si le coacem LA CEL MAI MIC FOC cu usa intredeschisa timp de 1h si 30 min.
Inainte de a le devora trebuiesc lasate sa se raceasca :). Dupa ce se racesc se si intaresc si se scot foarte usor din tava.
:O:O:O asa usor sunt de facut?
RăspundețiȘtergereda si mult mai bune ca cele din comert
RăspundețiȘtergereDa domnle, excelente!
RăspundețiȘtergeresuper gustoase :)
RăspundețiȘtergere