Nanaimo Bars este unul din deserturile preferate ale canadienielor. Nu stiu cati dintre voi stiti dar cand incerci sa faci ceva "international" in bucatarie e foarte greu sa respecti intocmai reteta. De cele mai multe ori nu reusesti sa gasesti ce se cere.
Asadar trebuie sa ne adaptam la reteta respectiva cu ce gasim prin Romania. Asa am inceput eu "aventura" cu Nanaimo Bars si am terminat cu Nanaimo Balls :).
Ingrediente:
1.Blatul:
2. Dupa ce adaugam si oul mai lasam cateva minute pana se ingroasa(amestecand continuu)
3. Se ia de pe foc si se adauga biscuitii macinati (petit beurre), nuca de cocos, migdalele, alunele si esenta de vanilie.Se amesteca bine.
4. Se unge cu unt o tava si se toarna amestecul. Nivelam peste tot. Deasupra se pune o hartie pergament si incepem sa apasam pe blat. Se intareste asa si se da la frigider 1 h.
Crema de unt
1.Untul la temperatura camerei se bate bine cu mixerul.
2.Se adauga zaharul pudra, laptele si esenta .Se bate bine. Daca e prea groasa si nu se intinde bine mai puneti putin lapte.
3. Se intinde uniform pe blat si se mai da la frigider 2-3 h.
Dupa ce s-a intarit bine luam cate o lingura din blat si modelam mingiute. Repetam pana se termina blatul.
Glazura de ciocolata
1.Topim bain-marie ciocolata si untul. Din cand in cand mai turnam putin lapte. La final stropim cu putina esenta de rom.
2. Lasam sa se raceasca si apoi o folosim la ornarea mingiutelor.
Va prezint Nanaimooooo.....Balls :).
Asadar trebuie sa ne adaptam la reteta respectiva cu ce gasim prin Romania. Asa am inceput eu "aventura" cu Nanaimo Bars si am terminat cu Nanaimo Balls :).
Ingrediente:
1.Blatul:
- 120 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahar
- 30 g cacao
- 1 ou mare
- 200 g biscuiti macinati
- 65 g nuca cocos
- 25 g migdale macinate
- 25g alune de padure
- esenta vanilie
- 60 g unt la temperatura camerei
- 230 zahar pudra
- esenta vanilie
- 3-4 linguri lapte
- 200g Ciocolata de menaj
- 30 g unt
- esenta rom
- 100 ml lapte
Blatul
1. Se topeste untul la foc foarte mic. Dupa aceea adaugam zaharul si cacao. Cand s-a dizolvat bine turnam usor oul batut in prealabil.
3. Se ia de pe foc si se adauga biscuitii macinati (petit beurre), nuca de cocos, migdalele, alunele si esenta de vanilie.Se amesteca bine.
4. Se unge cu unt o tava si se toarna amestecul. Nivelam peste tot. Deasupra se pune o hartie pergament si incepem sa apasam pe blat. Se intareste asa si se da la frigider 1 h.
Crema de unt
1.Untul la temperatura camerei se bate bine cu mixerul.
2.Se adauga zaharul pudra, laptele si esenta .Se bate bine. Daca e prea groasa si nu se intinde bine mai puneti putin lapte.
Dupa ce s-a intarit bine luam cate o lingura din blat si modelam mingiute. Repetam pana se termina blatul.
Glazura de ciocolata
1.Topim bain-marie ciocolata si untul. Din cand in cand mai turnam putin lapte. La final stropim cu putina esenta de rom.
2. Lasam sa se raceasca si apoi o folosim la ornarea mingiutelor.
Va prezint Nanaimooooo.....Balls :).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu