marți, 4 ianuarie 2011

Crema de zahar ars

Ieri am facut o crema de zahar ars pentru o ocazie deosebita (prietenii stiu de ce). Usor de facut si delicioasa.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 8 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • jumatate fiola esenta vanilie
1.Topim zaharul in vasul in care vrem sa facem crema direct la flacara aragazului. Atentie sa nu il ardeti. Capata o aroma mai amaruie daca e ars.


2. Cu mare grija luam vasul de pe foc si incepem sa ungem peretii acestuia. Se da la rece pana se intareste foarte bine.



3.Intr-un vas batem 8 oua cu  8 linguri de zahar. Treptat adaugam  laptele si esenta. Aceasta compozitie se va turna in vasul cu zaharul topit.


4. Se baga in cuptorul incins si se potriveste focul mic spre mediu. In 40 min pana la o ora e gata. Trebuie sa fie inchegata peste tot si sa aiba o nuanta aurie.
Foarte important: inainte de servire trebuie tinuta cateva ore la frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu