sâmbătă, 19 martie 2011

Prajitura basca cu cirese

Aceasta prajiturica, numita de francezi Gateau Basque, e desertul ideal de sarbatori sau, de ce nu, in fiecare dimineata alaturi de o cana de ceai sau de cafea.

Ingrediente:
  • 600 g faina
  • 3 oua intregi si 2 galbenusuri (cu un ou intreg se unge prajitura inainte de introducerea la cuptor)
  • 200g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200g unt
  • un varf de cutit de sare
  • 1/2 linguritza drojdie
  • 1 borcan de gem de cirese
1. se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul simplu si cel vanilinat



2. se adauga 2 oua intregi si 2 galbenusuri


3. se adauga sarea, faina putin cate putin si drojdia (eu am topit drojdia in vreo 20ml apa calduta) si se amesteca pana se obtine un aluat moale si lipicios. se lasa aluatul la temperatura camerei 2 ore


4. intr-o tava unsa cu putin unt, asezam cam 2/3 din aluat si il intindem bine, ridicand putin din aluat si pe peretii tavii


5. se umple cu gem


6. aluatul ramas se intinde si se aseaza deasupra. se unge cu oul ramas si se da la cuptorul incins in prealabil 45 min la foc mic


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu