De ceva timp rasfoiesc o enciclopedie a painii. Si nu m-am multumit doar cu rasfoitul :)
Asadar aceasta reteta e prima, din ceea ce sper eu ca va fi un sir lung de experimente delicioase.
Sunt painici traditionale englezesti, pe denumirea lor "oficiala": Shaped Dinner Rolls.
Reteta originala e cu faina alba, dar eu am inceput sa folosesc doar faina neagra asa ca am adaptat.
Ingrediente:
- 1 kg faina alba sau neagra
- 2 lingurite sare
- jumatate de lingurita de zahar
- 50 g drojdie
- 50 g unt
- 500 ml de lapte
- 1 ou
- pt topping: 2 galbenusuri, 1 lingura de apa, seminte de mac, susan
2. La crescut lasam aproximativ o ora. Framantam apoi cateva minute si incepem sa modelam painicile. Aici voi lasa imaginatia fiecaruia sa zboare. Dupa ce le-am modelat le asezam in tavi si mai lasam sa creasca 30 de minute.
3. Incingem cuptorul. Ungem painicile cu galbenusul si presaram semintele. Se coc la foc mediu 15-20 min.
4. Cand se scot le lasam sa se racoreasca putin pe un grilaj si apoi le invelim intr-un prosop curat.
La noi painicile au avut mare succes. Am innebunit tot blocul cu mireasma ce iesea din cuptor :)
Chiflele astea englezesti nu se aseamana la gust cu batoanele romanesti? Trebuia sa rupi una si sa pui poza cu ea aburinda :)
RăspundețiȘtergere